Historie

De initiator van Dvarata Yoga is Wim Smeekens.

In 1988 en begin 1989 hebben een aantal ingrijpende gebeurtenissen plaatsgevonden in mijn leven waardoor er een zoektocht ontstaan is naar de diepere zin van het leven. September 1989 begonnen met het volgen van yogalessen bij de Sadhana Yogakring bij Wilfried op de Beek. Al meteen ervaren dat yoga niet enkel handvatten biedt voor een fysiek en psychisch evenwichtiger leven maar ook een wegwijzer is voor het pad waar aanwijzingen te vinden zouden kunnen zijn voor mijn diepzinnige vragen.

Zodoende in medio 1991 aangevat met de vierjarige opleiding tot yogaleraar bij de Blikopener in Tilburg; niet met de intentie om les te gaan geven maar enkele gedreven vanuit mijn innerlijke behoefte naar antwoorden op een aantal levensvragen. Januari 1996 de opleiding afgerond en mijn diploma behaald bij Hans ‘t Hart, zelf opgeleid door Saswitha; Saswitha (ligt aan de basis van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte) en Rama Polderman (stichter van de Stichting Yoga en Vedanta) zijn de pioniers die yoga na de tweede wereldoorlog geïntroduceerd hebben in Nederland o.a. als een weg voor innerlijke vrede maar ook wereldlijke vrede.

Na de opleiding op aandringend verzoek van een plaatselijke vereniging toch begonnen met yogalessen te geven, meer onder het motto van: wil je echt iets doorgronden dan moet je er les in gaan geven.

Gevolg sinds die tijd continu bij diverse verenigingen in Poppel, Weelde, Ravels en Turnhout en vanaf 2007 tot medio 2019 bij de Sadhana Yogakring.

Door diverse bijscholingscursussen (o.a. de halfjaarlijkse yogaweekenden en seminars georganiseerd door de Yogafederatie) en autodidactisch mijn blikveld op het yogaterrein continu aan het verruimen.

In 2018 een punt gezet achter mijn beroepsmatige werkzaamheden waardoor er meer tijd vrij kwam voor verdere verdieping in Yoga.

Om aan mijn persoonlijk verlangen tegemoet te komen om anderen te begeesteren voor yoga, medio 2019 zelf gestart met yogashala Davarata Yoga Atelier

\