Groet aan de maan

Deze week staat de groet aan de maan op het programma: Chandra Namaskar.  De groet aan de maan zijn enkele bewegingen die op een zeer rustig tempo worden uitgevoerd; de beweging is dusdanig traag dat het nauwelijks merkbaar is dat het lichaam, de ledematen bewegen.  Het heeft de voorkeur om de bewegingen van buiten te kennen zodat je de Chandra Namaskar met gesloten ogen kan uitvoeren.  De adem is zeer rustig, natuurlijk.

Zelf heb ik voor het eerst met de Chandra Namaskar kennis gemaakt bij de Sadhana Yogakring zo een kleine dertig jaar geleden en het is mijn steeds bijgebleven; ook de muziek die op de achtergrond gespeeld werd nl. Adagio en sol mineur pour cordes et orgue van Tomaso Albinoni, de mooiste versie vind ik persoonlijk de uitvoering van Von Karajan (te vinden op de cd. Adagio),.  Deze versie duurt 11 minuten en 46 seconden en is de exacte lengte om eenmaal de groet aan de maan te doen.

Hier vind u een volledig uitgeschreven beschrijving van de Chandra Namaskar die ik een aantal jaren geleden gemaakt heb met fotootjes van de verschillende houdingen/bewegingen.  Geniet ervan in alle rust.

Geplaatst in Uncategorized.