Een nieuw begin (Nada yoga avond 7 september 2023) Erna

EEN NIEUW BEGIN.

Iedereen komt wel een keer voor de uitdaging te staan om opnieuw te moeten beginnen.

–Soms is dat zo omdat het leven geen andere keuze biedt, wanneer je zwaar ziek bent, of geweest bent, en niet meer kan wat je daarvoor nog wel kon. Of wanneer er iemand wegvalt in je leven die er een belangrijke schakel in was.

–Sommigen omdat ze de volgende stap in hun leven zetten, vb een nieuw partnerschap, of een scheiding, een verhuis, verandering van werk…

–Het kan ook minder ingrijpend zijn, zoals een nieuwe jaargang starten, een kamer of een huis herinrichten.

–En het kan heel klein zijn, en dichter bij jezelf: een nieuw kapsel, een nieuwe hobby..

Hoe verschillend in energie het ook is, het onderliggende thema is een nieuw begin. Hoe begin ik eraan? Hoe voorkom ik dat ik dezelfde fouten maak als vroeger? Hoe breng ik dit tot een gewenst goed resultaat?

Plannen maken is nodig, zonder plan is geen enkele weg duidelijk, en van daaruit vertrekt je weg naar het nieuwe doel. Maar wanneer je angstvallig aan die planning vasthoudt, blijf je vanuit je hoofd dingen doen, en is het moeilijk te voelen of dit het is wat echt bij je past. Soms biedt het leven onderweg iets totaal anders, en ben je gedwongen een ander pad in te slaan, misschien zie je dit eerst eerder als een struikelblok, terwijl later, wanneer we een eind op dat pad zijn, dit net is wat beter bij ons past. Dan is het net datgene wat we nodig hebben om ons leven nog beter vorm te geven dan ons eigen plan bedacht had.

Je ziel weet het pad dat dient genomen te worden, en je hart laat je voelen dat je nog steeds op het juiste pad zit.

Onze mantra’s zijn vandaag afgestemd op dat nieuwe begin. We aanroepen de krachten en de wijsheid van het ongezien om ons mee te doen stromen op de energie van onze ziel, en we vragen ons te bevrijden van alle aangeleerde patronen en onvolkomenheden, zodat jet pad dat we volgen, in overeenstemming is met het doel waarvoor onze ziel naar de aarde is gekomen.

De eerste mantra is een Hawaïaans lied, dat de kracht en de wijsheid van de Heilige plekken van de aarde bij ons vraagt, en ook de onzichtbare ondersteunende krachten die op die plaats aanwezig zijn. We nodigen ze uit in onze kring.

EO WAHI PANA LA

De volgende mantra is de meest krachtig om aan iets nieuw te beginnen. Deze mantra vertelt dat het leven een voortdurende stroom van overgangen is, met steeds nieuwe keuzes, nieuwe kansen en een nieuw begin. Met de energie van deze mantra scheppen we bij dat nieuwe begin harmonie, vrede, kennis en wijsheid.

OM GAM GANAPATAYE NAMAHA

Tara is de godin van barmhartigheid en mededogen. Ze bevrijdt ons van interne verwarring en onvolkomenheden die kunnen leiden tot onvrede.

OM TARE TU TARE TURE SOHA

Nu er duidelijkheid is wat betreft de verwarring en onvolkomheden, kunnen we ons richten op de positieve kwaliteiten en de goede eigenschappen die we hebben om deze te overwinnen.

OM SRI RAM JAY RAM JAY JAY RAM

Wanneer we dan gereinigd zijn van wat ons in de weg zit om van dat nieuwe begin een succes te maken, kunnen we beter de energie van de eenheid terug voelen. Onze oorsprong is eenheid, en gaan onze weg terug naar eenheid. Laat deze mantra je daar naartoe leiden.

HARA HARA GURU DEVA

PARA BRAHMA PARAMESHVARA

Als laatste een universele mantra, deze mantra belichaamt de kosmische energie, die je terug verbindt met de eenheid van onze oorsprong. Deze mantra verbindt je terug met het juiste pad naar die eenheid, wat ons uiteindelijke doel is, terug een met het Al.

OM HARI OM

Geplaatst in Uncategorized.